Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Баница със сирене:


1 пакет кори за баница - 0,500 кг, 4 яйца, 100 г. брашно, 100 г. кисело мляко, 100 мл. олио,
200 г. натрошено сирене, 1/2 пакетче масло.

Смесваме яйцата, брашното, киселото мляко и сиренето. Разбъркваме ги добре. В намазана с мазнина тава редим 2 листа кори, ръсим олио, пак 2 листа кори, пак олио. Слага се от приготвената плънка. Повтаряме това 3 пъти, като най-отгоре слагаме пак 2 листа кори. Заливаме с разтопеното масло и печем в загрята фурна. След изпичане, поръсваме баницата със студена вода, покриваме я с кърпа и така я задушаваме 20 минути. Сервираме нарязана на парчета с айрян или кисело мляко.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.