Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Милинки:


Мая (колкото 1/2 кибритена кутийка), около 500 гр. брашно, 1 яйце, 200 гр.. сирене, сол, вода, олио, масло.


Маята се замесва със 100 мл. хладка вода, 1 щипка сол и 1 с.л. брашно и се оставя да шупне. След това се добавят 200 мл. вода, 3 с.л. олио и се замесва тесто с брашното, колкото ви поеме. Оставяте на топло да втаса. В намазнена тава се нареждат топки, които оформяте с намаслени ръце. Оставят се да втасат.
Заливката се приготвя от 2/3 масло, 2 с.л. брашно, 2 с.л. вода, 1 щипка сол, 1 яйце и натрошеното сирене. Разбиват се и се залива отгоре..
Пече се на умерена фурна ( 160-180) градуса отдолу и отгоре. Сервира се поръсена с пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.