Добре дошли Приятели!
Милинки:
Мая (колкото 1/2 кибритена кутийка), около 500 гр. брашно, 1 яйце, 200 гр.. сирене, сол, вода, олио, масло.
Маята се замесва със 100 мл. хладка вода, 1 щипка сол и 1 с.л. брашно и се оставя да шупне. След това се добавят 200 мл. вода, 3 с.л. олио и се замесва тесто с брашното, колкото ви поеме. Оставяте на топло да втаса. В намазнена тава се нареждат топки, които оформяте с намаслени ръце. Оставят се да втасат.
Заливката се приготвя от 2/3 масло, 2 с.л. брашно, 2 с.л. вода, 1 щипка сол, 1 яйце и натрошеното сирене. Разбиват се и се залива отгоре..
Пече се на умерена фурна ( 160-180) градуса отдолу и отгоре. Сервира се поръсена с пудра захар.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар