Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Тиквеник с готови кори:


1 кг. тиква, 1 пакет кори за баница, 7 - 8 с.л. олио,
1 ч. чаша ситно натрошени орехи, 1 ч. чаша захар,3 ч. л. канела,
пудра захар за отгоре.


Тиквата се настъргва и се зaдушава в малко олио, докато водата се изпари. Прибавят се орехите, канелата и захарта. От всяка кора правим руло с плънка от тиквата и ги нареждаме във формата на спирала в намазнена тава. Тиквеникът се пече в загрята фурна, на 220 градуса, за около 30 - 35 минути.
Поръсва се с пудра захар преди сервиране. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.