Добре дошли Приятели!
Доматен сос:
2 кг. сладки месести домати, 3-4 лъжици олио, 5-6 скилидки чесън,
1/2 дафинов лист, мащерка и босилек или 1 връзка магданоз, сол.
1/2 дафинов лист, мащерка и босилек или 1 връзка магданоз, сол.
Нарежете на едро доматите (не се белят), сложете ги в дълбок съд и ги направете на пюре с миксера (с ножчето). Изсипете го в емайлирана тава и го сложете в умерена фурна. Когато остане наполовина, прибавете олиото, чесъна, дафиновия лист и сол на вкус. Доварете соса на тих огън, докато остане само на мазнина. Подправете с мащерка и босилек или със ситно нарязан магданоз и след 5 мин. дръпнете от огъня. Поднесете соса топъл или студен като гарнитура на пържени кюфтета, колбаси или зеленчуци. Сосът може да се стерилизира в буркани за зимата.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар