Добре дошли Приятели!
Наденица със зеленчуци:
- 500 гр. сурова наденица, 2 големи глави лук, 150 гр. гъби,
- 2 бр. картофи (средноголеми), 10 бр скилидки чесън,
- 1 бр. зелена чушка, 1 бр. червена чушка, 100 мл. вино, 100 мл. вода, сол.
Ако наденицата е голяма я нарязваме и с ножа правим резки по нея за да може да изтече мазнината. В тенджера с незалепващо покритие за малко запържваме наденицата.
Необходимо е да пусне всичките си сокове и мазнина. Прехвърляме я в гювеч или тавичка. В мазнината, която е изтекла от наденицата запържваме лука, нарязан на едро, целите скилидки чесън, гъбите на едро, картофите и чушките също на едро. Всички зеленчуци ги добавяме един след друг към наденицата. В тенджерата където сме запържвали продуктите, наливаме виното. След като кипне, прибавяме вода и с дървена лъжица хубаво изстъргваме от дъното всяко залепнало парченце от пърженето. Посоляваме малко, тъй като наденицата е солена и чрез мазнината й са се овкусили всички зеленчуци. Заливаме всичко с течността и печем около 30 минути на 200 градуса. Преди изваждане проверяваме дали са омекнали картофите.
Сервираме след като ястието е изстинало около десетина минути.
Необходимо е да пусне всичките си сокове и мазнина. Прехвърляме я в гювеч или тавичка. В мазнината, която е изтекла от наденицата запържваме лука, нарязан на едро, целите скилидки чесън, гъбите на едро, картофите и чушките също на едро. Всички зеленчуци ги добавяме един след друг към наденицата. В тенджерата където сме запържвали продуктите, наливаме виното. След като кипне, прибавяме вода и с дървена лъжица хубаво изстъргваме от дъното всяко залепнало парченце от пърженето. Посоляваме малко, тъй като наденицата е солена и чрез мазнината й са се овкусили всички зеленчуци. Заливаме всичко с течността и печем около 30 минути на 200 градуса. Преди изваждане проверяваме дали са омекнали картофите.
Сервираме след като ястието е изстинало около десетина минути.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар