Добре дошли Приятели!
Парена туршия:
10 кг. месести чушки, 1 л. оцет, 300 мл. вода, 400 г. захар, сол,
1 ч.ч. олио, 2 връзки целина, черен пипер на зърна.
1 ч.ч. олио, 2 връзки целина, черен пипер на зърна.
От продуктите (без олио и черен пипер) се прави марината, която се слага да заври. Чушките се почистват от семената и се измиват. Олиото се използва за блясък, за това се сипва по мъничко, за да стигне до края на паренето. Чушките се потапят в маринатата (по около 10 бр. наведнъж) обръщат се с решетка 2-3 пъти и бързо се изваждат в дълбок съд. Когато всички чушки са били потопени, се заливат с маринататa и се оставят да престоят 12 часа. На дъното на буркани се слагат по 5-6 зърна черен пипер, нареждат се плътно чушките и накрая се разпределя останалата марината. Стерилизират се 15 минути.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар