Добре дошли Приятели!
Марината за дивеч:
Вземат се един литър вода и един литър оцет, прибавя се една глава лук, нарязан на
четири равни части, един морков, нарязан на едро, 1/2 глава целина, един корен
пащърнак, един-два корена магданоз, 7 — 8 скилидки чесън, 2 — 3 дафинови листа,
по 7 — 8 зърна чер пипер, бахар, карамфил, канела и сол. Всичко заедно се вари около
15 — 20 минути, прецежда се през цедка и се оставя да изстине. Трябва да се
подчертае, че маринатата може да се държи (съхранява) само в емайлиран или пръстен
съд и в никакъв случай в бакърен, цинков или алуминиев.
Месото от дивеча се поставя в съда и се залива с прецедената и изстудена марината.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар