Добре дошли Приятели!
Език задушен:
Вземат се около един килограм говежди, овнешки, телешки или свински език,
измиват се и се сваряват в подсолена вода, заедно с корени за супа. След като се сварят,
изваждат се, обелват се докато са още горещи, нарязват се на филийки и се слагат в сос,
приготвен по следния начин: в 1/2 чаша мазнина се задушават едновременно 1 — 2
глави лук, 1 — 2 моркова, 1/2 глава целина, 1 глава чесън, изчистен и нарязан на
дребно. Когато омекнат добре, прибавят се последователно 1 супена лъжица доматено
пюре, 1 лъжица брашно, 1 лъжичка червен пипер, 2 — 3 дафинови Листа, сол на вкус.
Всичко това се разрежда с половин чаша вино и бульон, в който са врели езиците.
Сосът ври на огъня 15 — 20 минути, след което се пасира, за да добие гладкост.
Гарнира се с ориз-пилаф, пюре от картофи и др.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар