Добре дошли Приятели!
Пържена цаца:
300 гр. цаца, 1 ч. ч. брашно, 1 с. л. сол, 100 мл. олио.
Цацата се измива добре. След това коремчето се хваща с палеца и показалеца и просто се отскубва. След тази продължителна и пипкава дейност, рибката пак се измива и се оставя да се отцеди добре. Прави се смес от брашно и сол, примерно на една чаша брашно - 1 ч.л. сол. Въоръжавате се с обикновени клечки за зъби. На една клечка за зъби нанизвате, през очите, 5 рибки. Овалвате ги добре в осоленото брашно, поизтръсквате ги и хвърляте в тиган с поне 1 пръст олио. Пържите до степен хрупкаво и зачервено, като обръщате периодически. Нанизаните на клечка рибки се пържат много по-лесно.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар