Добре дошли Приятели!
Сарфалади със сос:
300 г. сарфалади, 2 лъжици мазнина, 3 лъжици препечено брашно,
1 чаша вино, 2 домата, 2 скилидки чесън, 3-4 лисчета босилек,
щипка мащерка или магданоз.
1 чаша вино, 2 домата, 2 скилидки чесън, 3-4 лисчета босилек,
щипка мащерка или магданоз.
Нарязаните колбаси изпържете в мазнината и ги извадете. Сложете в мазнината брашното, виното, настърганите домати, чесъна и варете на тих огън, докато соса се посгъсти. Подправете го с босилек и мащерка или с повече ситно нарязан магданоз. Залейте колбасите. С този сос можете да поднесете и пържени кюфтета.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар