Добре дошли Приятели!
Кюфтенца по Цариградски:
0,500 кг. свинска кайма, 1 яйце, 1 глава лук, 2 филийки хляб,
100 мл. прясно мляко, сол, брашно, олио/зехтин.
За пюрето:
0,500 кг. картофи, 50 гр. краве масло, 200 мл. прясно мляко, сол.
100 мл. прясно мляко, сол, брашно, олио/зехтин.
За пюрето:
0,500 кг. картофи, 50 гр. краве масло, 200 мл. прясно мляко, сол.
Към свинската кайма се добавят яйцето, нарязания на ситно лук, солта, надробените филийки, предварително накиснати в прясното мляко, и солта. Разбърква се добре. Правят се малки кюфтенца, овалват се в брашно и се запържват от двете страни в тиган с предварително нагрята мазнина.
Картофите се сваряват, обелват се и се пасират. Добавя се маслото и солта, залива се с горещото прясно мляко и се разбърква добре до получаване на еднородна смес. Кюфтенцата се сервират върху картофеното пюре.
Картофите се сваряват, обелват се и се пасират. Добавя се маслото и солта, залива се с горещото прясно мляко и се разбърква добре до получаване на еднородна смес. Кюфтенцата се сервират върху картофеното пюре.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар