Добре дошли Приятели!
Бифтек:
800 г. говеждо или телешко месо, сол, черен пипер, брашно,
мазнина за пържене, 4 филии отлежал бял хляб без кората,
8 с.л. бульон, 90 г. масло.
мазнина за пържене, 4 филии отлежал бял хляб без кората,
8 с.л. бульон, 90 г. масло.
Месото се увива в ленен плат и се начуква. Почиства се от сухожилията и се нарязва на дебели пържоли, които се посоляват, наръсват се с черен пипер и се изпържват от двете страни, докато отгоре започнат да излизат червени капчици. В маслото се изпържват канапета от навлажнения с бульона хляб. Върху всяко канапе се поставя бифтек и се залива с прецедената мазнина от пърженето, към която може да се добавят 2-3 с.л. бульон.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар