Добре дошли Приятели!
Руло от смляно месо:
смляно телешко месо 750 г, яйца 4 бр., моркови 150 г (2-3 бр.),
сухар 75 г (1 филия), растително масло 50 мл (1/4 чаена чаша),
гъби печурки 150 г, картофи 1 кг, кромид лук 100 г (1-2 глави),
червен и черен пипер, магданоз и сол на вкус.
сухар 75 г (1 филия), растително масло 50 мл (1/4 чаена чаша),
гъби печурки 150 г, картофи 1 кг, кромид лук 100 г (1-2 глави),
червен и черен пипер, магданоз и сол на вкус.
Смляното месо се смесва с едро настъргания лук, 1 яйце, червения и черния пипер, ситно нарязан магданоз и сол на вкус и се разстила върху мокра дъска. Върху месото се изсипва предварително приготвената плънка от морковите и гъбите, нарязани на ситно и сварени в подсолена вода, сухара, накиснат във вода, трите яйца, сварени до твърдо и нарязани на малки кубчета, и малко сол. От месото и плънката се оформя руло, което се поставя в намазана с масло тавичка, полива се с мазнината и се пече в силно сгорещена фурна. Отстрани на рулото се поставят картофите, нарязани на дължина и посолени на вкус.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар