Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Месна яхния:


месо (телешко, говеждо или свинско) 600 г., мазнина 80 г., лук 600 г., 
домати 200 г. или доматено пюре 15 г., брашно 30 г., червен пипер, 
магданоз, сол.


Нарязваме месото на порции и го запържваме леко в мазнината. Прибавяме част от лука, нарязан на ситно. Когато месото омекне, прибавяме предварително обелените и нарязани на ситно домати и червеният пипер. Поставяме останалият лук, нарязан на едро и заливаме с гореща вода или бульон. Посоляваме и оставяме ястието на тих огън да ври. Сосът на готовото ястие сгъстяваме с размитото в малко вода препечено брашно. Поднасяме поръсено с магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.