Добре дошли Приятели!
Месна яхния:
месо (телешко, говеждо или свинско) 600 г., мазнина 80 г., лук 600 г.,
домати 200 г. или доматено пюре 15 г., брашно 30 г., червен пипер,
магданоз, сол.
домати 200 г. или доматено пюре 15 г., брашно 30 г., червен пипер,
магданоз, сол.
Нарязваме месото на порции и го запържваме леко в мазнината. Прибавяме част от лука, нарязан на ситно. Когато месото омекне, прибавяме предварително обелените и нарязани на ситно домати и червеният пипер. Поставяме останалият лук, нарязан на едро и заливаме с гореща вода или бульон. Посоляваме и оставяме ястието на тих огън да ври. Сосът на готовото ястие сгъстяваме с размитото в малко вода препечено брашно. Поднасяме поръсено с магданоз.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар