Добре дошли Приятели!
Тулумби:
1/2 л. вода, 100 мл. разтопено масло или олио, 300 гр. брашно, 6 големи яйца.
За сиропа:
700 мл. вода, 1 кг. захар, ванилия.
За сиропа:
700 мл. вода, 1 кг. захар, ванилия.
Смесваме водата с маслото/олиото и слагаме да заврат. Намаляваме котлона на средна температура и добавяме брашното. Бъркаме енергично, след което сваляме от огъня и бъркаме до хомогенност. Оставяме да изстине малко и започваме да добавяме яйцата едно по едно. Бъркаме през цялото време с дървена бъркалка. Сместа преместваме в пош и слагаме форма -звездичка. Шприцоваме тулумбите върху тава с пекарска хартия и печем на 180°С до златисто.
Приготвяне на сиропа:
В съд разтопяваме 100 гр. от захарта на карамел на тих огън. Заливаме 100 мл. вряща вода към карамела и разбъркваме/водата се уверете, че наистина е вряща в противен случай може да изпръска и да ви изгори. Добавяме останалата захар и вода и варим около 10 мин. до сгъстяване на сиропа, като за баклава. Накрая добавяме ванилията и разбъркваме. Заливаме с горещ сироп студените тулумби или горещи тулумби със студен сироп. Задушаваме и оставяме да престои 24 ч. Сервираме студена.
Приготвяне на сиропа:
В съд разтопяваме 100 гр. от захарта на карамел на тих огън. Заливаме 100 мл. вряща вода към карамела и разбъркваме/водата се уверете, че наистина е вряща в противен случай може да изпръска и да ви изгори. Добавяме останалата захар и вода и варим около 10 мин. до сгъстяване на сиропа, като за баклава. Накрая добавяме ванилията и разбъркваме. Заливаме с горещ сироп студените тулумби или горещи тулумби със студен сироп. Задушаваме и оставяме да престои 24 ч. Сервираме студена.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар