Добре дошли Приятели!
Катми:
500 г. брашно, 60 мл. прясно мляkо, 125 г. масло, 3 чаени лъжички захар, 300 мл. вода,
малка бучка мая, 1/2 чаена лъжичка сол.
малка бучка мая, 1/2 чаена лъжичка сол.
Към 300 г. от брашното, разредено с 1/3 от млякото, се прибавят размекната мая, солта и захарта и се разбъркват добре. Тестото се оставя да втаса. След удвояването на обема му, се прибавят останалата част от брашното и млякото (да е хладко). Полученото рядко тесто (като палачинково) се оставя да престои 25 минути на топло. След това от него се гребе с малка супена лъжица и в леко намазан с мазнина тиган се изпържват тънки листове като палачинки (като се зачервят от едната страна, се обръщат от другата страна). Нареждат се в тавичка и се заливат с леко запърженото масло (разредено с малко вода и кипнато) и се запичат във фурната. Нарязват се на парчета и се поднасят. Могат да се залеят с прясно мляко (500 мл.) подсладено със 150 г захар.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар