Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Мекици:


готово тесто с мая, краве сирене, олио за пържене, сироп от вишни.


С обилно намазани с олио ръце късайте от тестото топчета (колкото яйце) и ги слагайте в намазана с олио чиния. Оформете кръгчета, сложете върху всяко парченце сирене, прегънете на две, притиснете добре краищата и изпържете в горещо олио. 
Поднесете мекиците, залети със сироп, или просто с пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.