Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Бърза баница:


500 г бял хляб, 200 г сирене, 75 г краве масло, 1/2 чаена чаша растително масло, 5 яйца, 
1 1/4 л прясно мляко или 1 1/4 кг кисело мляко.


Хлябът се нарязва на тънки филийки. Сиренето се натрошава и се разбърква с разбитите яйца и млякото. Хлебните филийки се потапят бързо в разтопеното прясно масло и се подреждат на два реда в тавичка със сгорещеното растително масло, като помежду им се изсипва 1/2 от сместа със сиренето, яйцата и млякото, а останалата смес се изсипва отгоре. 
Баницата се пече в силна фурна. 
Поднася се топла, поръсена с пудра захар (по желание).

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.