Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Еклери:


За еклерите:
250 мл. вода, 100 мл. олио, щипка сол, 2 чаени чаши брашно, 5 яйца.


За крема:
1л. прясно мляко, 1 и 1/2 чаени чаши  захар, 1 ванилия, 10 суп. лъж.  брашно, 1 яйце.

Начин на приготвяне:
На тестото:
Водата, олиото и щипката сол ги слагаме в тенджерка  да заврят на котлона.
След което сваляме от котлона и сипваме брашното, бъркаме докато стане гладка смес.
Предварително разбитите яйца ги сипваме на тънка струйка постепенно в сместа.
С шприц или с помощта на лъжица  правим еклерчетата в предварително намазнена тава.
Печем ги в умерена фурна докато станат златисти. Изключваме фурната и ги оставяме малко да постоят вътре.
На крема:
Слагаме в съд  млякото да заври, прибавяме захарта . Разбиваме яйцето с брашното и малко пр. мляко и когато млякото започне да завира ги изсипваме в него като бъркаме енергично. След като свалим крема от огъня слагаме ванилията.
Готовите  еклери се пълнят с шприц, но може да се разрежат на половинки и да им се сложи крема.
Пълнят се и се украсяват с шоколадова глазура.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.