Добре дошли Приятели!
Еклери:
За еклерите:
250 мл. вода, 100 мл. олио, щипка сол, 2 чаени чаши брашно, 5 яйца.
За крема:
1л. прясно мляко, 1 и 1/2 чаени чаши захар, 1 ванилия, 10 суп. лъж. брашно, 1 яйце.
Начин на приготвяне:
На тестото:
Водата, олиото и щипката сол ги слагаме в тенджерка да заврят на котлона.
След което сваляме от котлона и сипваме брашното, бъркаме докато стане гладка смес.
Предварително разбитите яйца ги сипваме на тънка струйка постепенно в сместа.
С шприц или с помощта на лъжица правим еклерчетата в предварително намазнена тава.
Печем ги в умерена фурна докато станат златисти. Изключваме фурната и ги оставяме малко да постоят вътре.
На крема:
Слагаме в съд млякото да заври, прибавяме захарта . Разбиваме яйцето с брашното и малко пр. мляко и когато млякото започне да завира ги изсипваме в него като бъркаме енергично. След като свалим крема от огъня слагаме ванилията.
Готовите еклери се пълнят с шприц, но може да се разрежат на половинки и да им се сложи крема.
Пълнят се и се украсяват с шоколадова глазура.
На тестото:
Водата, олиото и щипката сол ги слагаме в тенджерка да заврят на котлона.
След което сваляме от котлона и сипваме брашното, бъркаме докато стане гладка смес.
Предварително разбитите яйца ги сипваме на тънка струйка постепенно в сместа.
С шприц или с помощта на лъжица правим еклерчетата в предварително намазнена тава.
Печем ги в умерена фурна докато станат златисти. Изключваме фурната и ги оставяме малко да постоят вътре.
На крема:
Слагаме в съд млякото да заври, прибавяме захарта . Разбиваме яйцето с брашното и малко пр. мляко и когато млякото започне да завира ги изсипваме в него като бъркаме енергично. След като свалим крема от огъня слагаме ванилията.
Готовите еклери се пълнят с шприц, но може да се разрежат на половинки и да им се сложи крема.
Пълнят се и се украсяват с шоколадова глазура.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар