Добре дошли Приятели!
Качамак със сирене:
500 г. царевично брашно, 200 г. масло, 300 г. сирене, сол, 1 кг. овче кисело мляко, 1.5 л. вода.
В тенджера се слага водата заедно със солта и 100 г. масло. След завирането и тенджерата се отстранява от огъня и в нея се прибавя брашното, като се ръси с шепи на равномерен пласт. С бъркачка за качамак или точилка в брашното се правят няколко дупки, за да ври водата равномерно и да излиза през тях парата. Варенето продължава, докато през тези дупки започне да клокочи каша. Тогава качамакът се сваля от огъня и се бърка докато се превърне в гъста еднородна маса. Отгоре се настъргва сиренето. Сместа се разбърква добре и се разстила в тава или плоски чинии, намазани с масло и се полива със запърженото масло. Поднася се с кисело мляко.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар