Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Запечена тиква с мляко:


1 кг. тиква, 1 л. прясно мляко, 4 яйца, 5 с.л. разтопено масло, 2 с.л. брашно, 300 г. захар, 1 ванилия.

Обелваме и нарязваме на кубчета тиквата,слагаме ги в тавичка,добавяме 1 к.ч. вода и поливаме с маслото. Печем до омекване на тиквата. Разбиваме отделно белтъци от жълтъци с малко от захарта, към жълтъците прибавяме брашното и малко от млякото, разбъркваме и добавяме останалото мляко и захар, разбъркваме и слагаме разбитите на сняг белтъци и ванилията. Изсипваме сместа върху тиквата и печем до зачервяване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.