Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Сирене по шопски:


250 гр. сирене, 1 червена чушка, 1 яйце, 20-30 гр. масло, 1 люта чушка, 2 домата, червен пипер, чубрица, олио.


На дъното на гювече се слага резенче краве масло.Сиренето се нарязва на плочки, а доматите и чушката на кръгчета. Редят се върху маслото и се поръсват с чубрица. Добавя се още малко мазнина и вода, захлупва се и се пече в предварително силно загрята фурна. 
Минути преди да се извади от фурната се чуква яйцето и се поръсва с червен пипер.
Сервира се топло с люта чушка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.