Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Бухти:


500 г. брашно, 200 г. кисело мляко, 3 яйця, 2 кафени  чашки захар на пясък,
1/2 чаена лъжичка сол, 1 чаена лужичка сода бикарбонат, 
1/2 чаена лъжичка настъргана лимонова кора, 200 г. мазнина за пържене, 
1 кафена чашка пудра захар.


Киселото мляко се разбърква със содата, яйцата и захарта на пясък, след което се прибавят солта, брашното и лимоновата кора. Омесва 
се меко тесто, което се разточва на кора с дебелина 0,5 до 1 см. От нея се изрязват кръгчета, правоъгълници, квадрати, които се пържат в сгорещена мазнина.
Поднасят се топли и поръсени с пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.