Добре дошли Приятели!
Паниран кашкавал:
400 г кашкавал, 2 бр. яйца, брашно, галета, олио.
Кашкавалът се нарязва на четири триъгълни парчета с дебелина 1 см. Яйцата се разбиват с 1 с.л. вода. Всяко парче кашкавал се потапя първо във вода, после се овалва хубаво в брашно, разбито яйце и галета. Така приготвените парчета се слагат в камерата на хладилник за 1-2 часа да се стегнат. В по-дълбок тиган или фритюрник се загрява добре олио и преди да се изпържат, парчетата кашкавал, се потапят отново в яйце. Когато добият златист цвят, се обръщат и от другата страна. Изваждат се върху салфетка, да попие мазнината и се сервират.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар