Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Миш-маш:


4 яйца , 1/4 пакетче масло (или 2-3 с. л. олио), 2 домата, 3-4 пиперки, около 100 г натрошено сирене, 
1/2 връзка магданоз.


Пиперките се изчистват от семето и се нарязват на парченца. Доматите се поставят за 1 мин. в гореща вода, след което се обелват и също се нарязват на парчета. В дълбок тиган се загрява маслото и се изсипват нарязаните пиперки. Като се поизпържат, прибавят се доматите и се разбърква добре. Когато зеленчуците омекнат и ястието остане на мазнина, се прибавят яйцата и натрошеното сирене. Отново се разбърква. 
Поръсва се с нарязания на ситно магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.