Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Том Колинс:


лед, 60 мл. джин, 60 мл. лимонов сок, 1 с.л. захарен сироп, газирана вода.


В чаша с широко гърло се смесват джинът, лимоновият сок и захарният сироп. Разбърква се добре. Залива се с газирана вода. Поднася се по желание със
сиропирана замразена череша.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.