Добре дошли Приятели!
Яйца по Панагюрски:
4 яйца, 4 - 5 скилидки чесън, 1 к. кис. мляко, 1 с.л. оцет, 40 гр. краве масло или друга мазнина,
сол, червен пипер.
сол, червен пипер.
На котлона се поставя съд с вода и супена лъжица оцет. Когато водата заври се пускат яйцата с помощта на черпак за да не се пръскат. Варят се докато жълтъка се оцвети в оранжево и яйцата се забулят от горе. През това време се счуква чесъна с малко сол и се обърква с киселото мляко. Изсипва се в съд в който ще се сервира.
Когато готовите яйца изстинат се слагат върху млякото и ястието се залива със запръжка от маслото и червения пипер.
Когато готовите яйца изстинат се слагат върху млякото и ястието се залива със запръжка от маслото и червения пипер.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар