Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Кус кус:


500 г. кус-кус, 60 г. масло, 100 г. сирене, 30 г. кашкавал, сол.


Кус-кусът се вари в кипяща подсолена вода до омекване. Отцежда се и се залива с разтопеното масло, смесва се с надробеното сирене и се разделя на порции. 
Всяка порция се наръсва с настърган кашкавал.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.