Добре дошли Приятели!
Миникроасанчета:
250 г. маргарин, 1 ч. ч. кисело мляко, 1 бакпулвер, 1/2 ч. л. сода,
150 г. настъргано сирене, 150 г. кашкавал, 4 ч. ч. брашно, сусам,
150 г. настъргано сирене, 150 г. кашкавал, 4 ч. ч. брашно, сусам,
1 ч. л.сол.
Маргаринът се разтопява и с останалите продукти се замесва тесто. Оставяте го в хладилника за 2 часа. Тестото го разделяте на 5 топки. Всяка топка разточвате и нарязвате на 16 триъгълника. Завивате от широката към по-тънката част. Намазвате кроасанчетата с жълтък, по желание наръсвате сусам. Кроасанчетата заради маргарина не изсъхват и могат да стоят цяла седмица.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар