Добре дошли Приятели!
Кренвиршки:
700 гр. брашно, 1 и 1/3 ч. ч. вода, 1 с. л. сол, 1 с. л. захар, 1 с. л. олио, 1 с. л. оцет, 1 яйце,1 жълтък (за намазване), 1 с. л. суха мая ( половин кубче прясна), кренвирши, червен пипер, чубрица, царевично брашно( ситно).
Замесва се тестото и се оставя да втаса веднъж. След като е втасало тестото се разточва с брашно и се нарязва на ивици около 2 пръста широки. Ивиците се усукват, разтеглят, леко разточват с ръка, пак усукват и след това се "облича" кренвирша с тях, като ги увивате спираловидно около него.
Нареждат се в тава ( тестото НЕ втасва втори път), предварително намазана с мазнина, намазват се с жълтък, поръсват се с червен пипер, чубрица и ситно царевично брашно( по желание може да сложите и сух пармезан от този, който е като сол). Слагат се в предварително загрята на 180 фурна и се пекат така до края за да не прегорят кренвиршите.
Нареждат се в тава ( тестото НЕ втасва втори път), предварително намазана с мазнина, намазват се с жълтък, поръсват се с червен пипер, чубрица и ситно царевично брашно( по желание може да сложите и сух пармезан от този, който е като сол). Слагат се в предварително загрята на 180 фурна и се пекат така до края за да не прегорят кренвиршите.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар