Добре дошли Приятели!
Картофена крем-супа с копър и крутони:
За супата:
1.5 кг. картофи1 глава лук, 50 г. масло, 2 с.л. чубрица, 1/2 с.л. копър,
1 бр. зеленчуков бульон, 1-2 с.л. сол, 1 яйце, 1 ч.л. лимонена киселина,
4-5 с.л. кисело мляко
1.5 кг. картофи1 глава лук, 50 г. масло, 2 с.л. чубрица, 1/2 с.л. копър,
1 бр. зеленчуков бульон, 1-2 с.л. сол, 1 яйце, 1 ч.л. лимонена киселина,
4-5 с.л. кисело мляко
За крутоните:
1-2 филии сух хляб хляб, по 1 с.л. шарена сол, червен пипер и чубрица, 1 ч.л. черен пипер,
сол, 1/3 ч.ч. олио
За супата: Обелете и нарежете на едри кубчета картофите. Поставете в голяма тенджера, добавете нарязания лук 2 с.л. чубрица и 1 с.л. сол. Варете до пълното им сваряване като разбърквате от време на време. След като са готови в отделен съд отстранете част от водата (в която сте варили) и намачкайте или пасирайте картофите, разтворете зеленчуковия бульон в част от водата и добавете към пасираните картофи, ако се налага добавете още от водата до получаване на гъста супа. Разбийте яйцето, добавете лимонената киселина и киселото мляко към него и постепенно прибавяйте към супата. Върнете за около 5 минути на котлона, след това добавете маслото, копъра и сол ако е необходимо.
За крутоните: Нарежете сухия хляб на малки кубчета, поставете ги в добре намаслена тавичка и полейте с останалото олио, разбъркайте добре, поръсете с останалите подправки, отново разбъркайте и печете в предварително загрята фурна на 200 С 15-20 минути, като често разбърквате.
Супата се сервира с прибавени в нея крутони.
За крутоните: Нарежете сухия хляб на малки кубчета, поставете ги в добре намаслена тавичка и полейте с останалото олио, разбъркайте добре, поръсете с останалите подправки, отново разбъркайте и печете в предварително загрята фурна на 200 С 15-20 минути, като често разбърквате.
Супата се сервира с прибавени в нея крутони.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар