Добре дошли Приятели!
Кавърма кебап:
600 г свинско (агнешко, телешко) месо, 75 мл олио, 420 г кромид лук (праз лук), 250 г чушки капии, 50 г люти чушки, 25 г доматено пюре, 50 мл червено вино, 15 г магданоз, 10 г чубрица, 2,5 г червен пипер, 1,5 г черен пипер, 10 г сол
Месото се нарязва на порционни парчета по 25-30 г и се задушава в мазнината заедно с дребно нарязания лук. Като се изпари водата, отделяща се от вложените продукти, се прибавят нарязаните на ивички чушки, червеният пипер, едро смленият черен пипер, солта и разреденото доматено пюре. След 4-5 минути се добавят виното, лютите чушки (цели), част от магданоза, нарязан на дребно, чубрицата и малко бульон. Тенджерата се похлупва с капак и ястието се оставя да къкри на тих
огън, докато омекне напълно месото.
При поднасянето порциите се поръсват с останалия дребно нарязан магданоз.
огън, докато омекне напълно месото.
При поднасянето порциите се поръсват с останалия дребно нарязан магданоз.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар