Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Омлет Асорти:


Яйца - 12бр., Прясно краве мляко - 80г., Прясно масло - 60г., Сирене (кашкавал) - 80г., Салам - 80г.
Червени домати - 120г., Магданоз, сол, черен пипер.



Към разбитите с прясното мляко яйца се прибавят сиренето (кашкавалът) и саламът, нарязани на дребни кубчета, червените домати, обелени и нарязани 
на дребно, солта, смленият черен пипер и ситно нарязаният магданоз.
Омлеът се изпържва от двете страни в сгорещената мазнина и се поднася веднага.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.