Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Картофи на фурна:


1 супена лъжица маргарин или масло, 1 чаша сметана, 1 чаена лъжичка сол, 1/4 чаена лъжичка лют червен пипер, 1,2 кг картофи (обелени и нарязани на тънки кръгчета), 150 г кашкавал (настърган)



Намажете формата за запичане с маргарин. Смесете в тенджера сметаната, солта, червения пипер и загрейте до кипване. Прибавете картофите и задушете, докато сосът леко се сгъсти. Прехвърлете половината картофи във формата, поръсете с кашкавала (3/4 от цялото количество), отгоре разпределете останалите картофи и поръсете с останалия кашкавал. Запечете около 1/2 час, докато картофите не омекнат и не се зачервят отгоре.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.