Добре дошли Приятели!
Зеленчукова супа:
250 г зелен фасул, 1/4 малка зелка, 1 морков, 1 зелена пиперка, 4 домата, 1 глава лук,
1 непълна кафена чаша олио, щипка сол, щипка червен пипер, чубрица, магданоз.
1 непълна кафена чаша олио, щипка сол, щипка червен пипер, чубрица, магданоз.
В 1 литър кипяща вода се слагат солта, олиото и нарязаният лук и морков. След няколко минути се прибавя предварително изчистеният и нарязан зелен фасул, а след 10 минути — и останалите зеленчуци, също измити и нарязани, червеният пипер и чубрицата. Супата ври 25 минути, след което се прибавя нарязаният магданоз, и се сваля от огъня. Ако е на клонче, чубрицата се изважда. Може да се поднесе и с нарязана люта чушка. Супата е вкусна и когато е студена.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар