Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Картофи с месо:


600 г. свинско месо, 1 кг. картофи, 1 глава лук, 5-6 лъжици мазнина (мас), 1 лъжица препечено брашно, 
1 лъжица червен пипер, 1 дафинов лист, сол.


Нарежете месото на порции, а лука - на ситно. Залейте ги с 4 чаши гореща вода и варете на умерен огън. 
В тавичка сложете мазнината, брашното, червения пипер и картофите, нарязани на кръгчета. Прибавете бульона, полусвареното месо и дафиновия лист. 
Посолете. Изпечете ястието във фурната, докато остане почти на мазнина.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.