Добре дошли Приятели!
Чорба от леща:
250 г леща, 1 глава лук, 1 глава чесън, 2 неголеми моркова, 1 кафена чаша олио, 1 1/2 чаени лъжички сол,
2 щипки червен пипер, чубрица.
Лещата се изчиства, измина се в няколко води и се слага да ври в 2 л вода. Морковите се измиват, изстъргват се, изплакват се и се нарязват ситно. Лукът и чесънът също се изчистват и се нарязват ситно. След 15 мин. се прибавят олиото, морковите и лукът. Ако чорбата се сгъсти много, долива се топла вода. Когато лещата започне да омеква, прибавят се солта, червеният пипер и чубрицата. Накрая се прибавя чесънът. Сервира се гореща. По желание се подкиселява с оцет.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар