Добре дошли Приятели!
Агнешко печено:
2 кг агнешко месо (бут, плешка или др), 2 с л зехти
МАРИНАТА:
МАРИНАТА:
3 с. л. дижонска горчица, 2 с. л. лимонов сок, 3 с. л. ситно нарязан чесън, кора от един портокал,
сок от 1/2 портокал, 1 ч. л. смлян кимион, 1/2 ч. л. смляна канела, 1/2 ч. л. люспи от червен пипер, 1 ч. л. морска сол, 1 ч. л. смлян черен пипер.
Всички продукти се смесват за маринатата. С така получената смес се намазва добре месото. Поставя се в съд или плик и се оставя да се маринова за 2-4 часа или повече в хладилника. 1 час преди печенето се изважда от хладилника. Фурната се нагрява до 200 С.
Месото се поставя в тавичка върху напречно поставени дебели обелени пръчки (така се изпича отвсякъде). Отгоре се полива с 2 с л зехтин.
Пече се около 1- 1 1/2 часа (температурата на готовото агнешко е 70 С), ако месото прегаря покрийте го с фолио.
Извадете от фурната и изчакайте 20 минути преди да нарежете месото. Поднесете с гарнитура от печени пресни картофи или други зеленчуци.
Пече се около 1- 1 1/2 часа (температурата на готовото агнешко е 70 С), ако месото прегаря покрийте го с фолио.
Извадете от фурната и изчакайте 20 минути преди да нарежете месото. Поднесете с гарнитура от печени пресни картофи или други зеленчуци.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар