Добре дошли Приятели!
Шаран за Никулден:
1 голям шаран, 100 мл. олио, 125 г. ориз, 4 глави кромид лук,400 мл. топла вода, смлян черен пипер, червен пипер, сол.
Шаранът се почиства от люспите, вътрешностите, измива се хубаво в студена вода. След което се подсушава и се посолява отвън и отвътре.
Намазва се с олио и се оставя да престои малко. В това време лукът се нарязва на филийки и се запържва в олиото. Прибавя се оризът и се запържва отново. Сместа се разбърква и се добавят подправките. Изсипва се в огнеупорна тава и се сипва водата. Прави се "гнездо" и в него се слага шаранът. Фурната се загрява на 180-200 С. Шаранът се пече 30 минути.
Намазва се с олио и се оставя да престои малко. В това време лукът се нарязва на филийки и се запържва в олиото. Прибавя се оризът и се запържва отново. Сместа се разбърква и се добавят подправките. Изсипва се в огнеупорна тава и се сипва водата. Прави се "гнездо" и в него се слага шаранът. Фурната се загрява на 180-200 С. Шаранът се пече 30 минути.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар