Добре дошли Приятели!
Капама:
500 гр. свински вратни пържоли, 500 гр. пилешко месо, 500 гр. телешко месо, 300 гр. пушен бекон, тънка наденица, 1 кисела зелка, 1/2 ч. ориз, дафинов лист, чер пипер (зърна), червен пипер, олио.
Добре е Капамата да се прави в глинен гювеч. По - голяма част от зелето се нарязва на ситно. На дъното на гювеча се слага малко олио и един ред от нарязаното зеле. След това продуктите започват да се редят в следната последователност: върху нарязаното зеле се слагат оформени колелца от тънката наденица и телешкото месо. Покрива се с ред нарязано зеле. Върху него се реди пилешкото месо и беконът. Отново се слага ред нарязано зеле. Следва да се наредят свинските пържоли. Между редовете се поръсва ориз, черен и червен пипер и се слага дафиновият лист. Добавя се 1 ч. вода. Всичко се завива с цели листа от зелето, захлупва се и се слага да се пече във фурна, на по ниски градуси.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар