Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Сандвич с кашкавал:


50 мл. олио, 1 бр. жълтък, бял хляб, масло, 
1 домат, кашкавал, сол, чубрица.


Кашкавалът се настъргва в по-дълбок съд и към него се добавя жълтъкът, настърганият домат, щипка сол и  чубрица. Разбърква се много добре. Сместа се нанася върху филиите хляб, намазани предварително с малко масло. Сандвичите се пекат до зачервяване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.