Добре дошли Приятели!
Супа топчета:
200 гр. кайма, 50 гр. ориз, 1 морков, 2 глави кромид лук, 2 яйца, 2 с.л. кисело мляко, 1 домат,
1 картоф, 1 с.л. брашно, чер пипер, магданоз, сол.
1 картоф, 1 с.л. брашно, чер пипер, магданоз, сол.
Към каймата се прибавя 1 ситно нарязана глава лук, едно яйце, чер пипер, сол и 1/3 от измития ориз. Правят се малки топчета от сместа и се овалват в брашно.
Слагат се 2 л. вода да заври. Другата глава лук и морковът се нарязват на ситно и се слагат във врящата вода. След като лукът и морковът започнат да омекват, приготвените топчета се пускат във врящата вода. След 5 - 8 минути се добавя останалият ориз, заедно с настърганият домат и нарязаният картоф. Когато супата е готова, се прибавя ситно нарязан магданоз и се застройва с разбитото яйце и киселото мляко.
Слагат се 2 л. вода да заври. Другата глава лук и морковът се нарязват на ситно и се слагат във врящата вода. След като лукът и морковът започнат да омекват, приготвените топчета се пускат във врящата вода. След 5 - 8 минути се добавя останалият ориз, заедно с настърганият домат и нарязаният картоф. Когато супата е готова, се прибавя ситно нарязан магданоз и се застройва с разбитото яйце и киселото мляко.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар