Добре дошли Приятели!
Шкембе чорба:
1/2 кг. шкембе (телешко или свинско), 200 мл. прясно мляко, 2 - 3 с.л. масло, 1 с.л. червен пипер, сол,1 глава чесън, 5 - 6 с.л. оцет,
лют червен пипер.
Шкембето се почиства старателно с върха на остър нож и се вари в голямо количество подсолена вода, на силен огън около 3 часа. Водата не бива да извира.
След сваряването се нарязва на малки парченца и се връща в бульона. Маслото се запържва с червения пипер и се изсипва при шкембето, заедно с прясното мляко.
Чесънът се счуква с малко сол и се покрива с оцета.
Шкембето се сервира с чесън и лют червен пипер или стрита люта чушка, на вкус.
След сваряването се нарязва на малки парченца и се връща в бульона. Маслото се запържва с червения пипер и се изсипва при шкембето, заедно с прясното мляко.
Чесънът се счуква с малко сол и се покрива с оцета.
Шкембето се сервира с чесън и лют червен пипер или стрита люта чушка, на вкус.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар