Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Таратор:


кисело мляко1 краставица, олио/зехтин, копър, сол, счукан чесън, орехови ядки, вода.

Приготвянето се състои в смесване на продуктите и разбъркване. Водата се добавя последно. Тараторът се поднася изстуден, най-често като предястие. 
Често таратора се консумира като гарнитура или салата, заедно с основното ястие. Някои хора го използват като "разредител" към мастика или ракия и изискват да се сервира в чаша.
Тараторът е българска традиционна студена супа ставаща популярна все повече по света, със своя неустоим вкус!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.