Добре дошли Приятели!
Таратор:
кисело мляко, 1 краставица, олио/зехтин, копър, сол, счукан чесън, орехови ядки, вода.
Приготвянето се състои в смесване на продуктите и разбъркване. Водата се добавя последно. Тараторът се поднася изстуден, най-често като предястие.
Често таратора се консумира като гарнитура или салата, заедно с основното ястие. Някои хора го използват като "разредител" към мастика или ракия и изискват да се сервира в чаша.
Тараторът е българска традиционна студена супа ставаща популярна все повече по света, със своя неустоим вкус!
Често таратора се консумира като гарнитура или салата, заедно с основното ястие. Някои хора го използват като "разредител" към мастика или ракия и изискват да се сервира в чаша.
Тараторът е българска традиционна студена супа ставаща популярна все повече по света, със своя неустоим вкус!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар