Добре дошли Приятели!
Кюфтета с бял сос:
400 гр. кайма, 1 гл. лук, 1 морков, 2 яйца, 1/2 лимон, 1/2 к. кис. мляко, 2 с.л. брашно, 1 вр. магданоз, 100 гр. ориз, черен пипер, сол, олио.
Обърква се каймата с лука, ориза, черен пипер и сол на вкус.
Слага се около литър вода да заври на котлона с малко мазнина. Прибавя се ситно нарязан морков.
Когато започне да ври бульона, се пускат оформените кюфтета, оваляни в брашно.
Прави се застройка от половин лимон, брашното, яйцата и киселото мляко. Постепенно се прибавя към ястието и се бърка докато се сгъсти. Когато се сервира кюфтетата се поръсват със ситно нарязан магданоз.
Слага се около литър вода да заври на котлона с малко мазнина. Прибавя се ситно нарязан морков.
Когато започне да ври бульона, се пускат оформените кюфтета, оваляни в брашно.
Прави се застройка от половин лимон, брашното, яйцата и киселото мляко. Постепенно се прибавя към ястието и се бърка докато се сгъсти. Когато се сервира кюфтетата се поръсват със ситно нарязан магданоз.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар