Добре дошли Приятели!
Палачинки с ягодов сироп:
За палачинките:
3 яйца, 3 жълтъка, 180 мл. вода, 250 мл. прясно мляко, 1/2 ч.лъж. сол, 230 г. брашно,
100 г. разтопено масло.За ягодовия сироп:
300 г. нарязани ягоди, 3 суп. лъж. захар, 1 суп. лъж. лимонов сок,
пресни ягоди за украса.
В средно голяма купа разбийте добре първите 4 продукти. Добавете брашното и солта, за да получите гладка смес. Добавете маслото. Сместа за палачинки трябва да е достатъчно гъста, че да покрие задната страна на метална лъжица. Ако сместа е прекалено гъста, добавете малко прясно мляко. Покрийте сместа и я оставете на студено за 1 час. В средно голяма купа смесете ягодите, захарта и лимоновия сок. Оставете ягодовата смес да постои 10 минути на стайна температура. Бъркайте плодовата смес, докато получите сироп. Намажете 20 сантиметров тиган за палачинки със салфетка, напоена в мазнина. Загрейте тигана на умерен огън. Вдигнете тигана от огъня и покрийте дъното му с палачинковата смес. Разпространете сместа равномерно по цялото дъно. Върнете тигана на огъня. Оставете сместа да се запържи 30 секунди, докато центърът образува коричка. С помощта на пластмасова или дървена шпатула обърнете палачинката и я опържете от другата страна още 10 секунди. Извадете я от тигана и я поставете на гладка повърхност. Поддържайте я топли. Намазнете отново тигана със салфетка. Повторете процедурата за останалата част. Сгънете всяка палачинка така, че да получите триъгълник. Залейте палачинките с ягодовия сироп, докато са още топли. Украсете ги с цели ягоди и сервирайте.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар