Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Крем Карамел:


500 мл. прясно мляко, 200 г. захар, 4 яйца, 1 пакетче ванилия.


Отделяте 1/4 от захарта и я карамелизирате в подходящите огненоопорни съдове. Сварявате млякото, подсладете го с останалата захар и го 
оставете да изстине, след което прибавете към него разбитите яйца и ванилия. Прецедете сместа и изсипете в купичките с карамелизираната захар.
Слагате купичките в тава, в която наливате студена вода (до половината на чашките). Крема го оставяте да изстине във водата в която е опечен.
Преди поднасянето чашките с крема ги обръщате в десертни чинийки. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.