Добре дошли Приятели!
Крем Карамел:
500 мл. прясно мляко, 200 г. захар, 4 яйца, 1 пакетче ванилия.
Отделяте 1/4 от захарта и я карамелизирате в подходящите огненоопорни съдове. Сварявате млякото, подсладете го с останалата захар и го
оставете да изстине, след което прибавете към него разбитите яйца и ванилия. Прецедете сместа и изсипете в купичките с карамелизираната захар.
Слагате купичките в тава, в която наливате студена вода (до половината на чашките). Крема го оставяте да изстине във водата в която е опечен.
Преди поднасянето чашките с крема ги обръщате в десертни чинийки.
оставете да изстине, след което прибавете към него разбитите яйца и ванилия. Прецедете сместа и изсипете в купичките с карамелизираната захар.
Слагате купичките в тава, в която наливате студена вода (до половината на чашките). Крема го оставяте да изстине във водата в която е опечен.
Преди поднасянето чашките с крема ги обръщате в десертни чинийки.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар