Добре дошли Приятели!
Телешко варено:
телешко месо – гърди 700 гр., олио – 1 с. л., лук – 50 гр., сол – 4 ч. л., моркови - 100 гр., магданоз – 10 гр.,
целина - 30 гр., корени - от магданоз 1 бр., домати – 100 гр., черен пипер – 1 гр., картофи – 250 гр.,
лимон - 1 бр.
целина - 30 гр., корени - от магданоз 1 бр., домати – 100 гр., черен пипер – 1 гр., картофи – 250 гр.,
лимон - 1 бр.
Телешките гърди се поставят в подходящ съд, заливат се с 6 чаши гореща вода, посоляват се. Добавя се корен магданоз и се вари на слаб огън, като постоянно се препенва. Бульонът се прецежда, а месото се обезкостява и се нарязва на по - едри парчета. В горещия бульон се прибавят нарязаните на кръгчета моркови и целината, а 10 минути след като кипнат, се добавят картофите, нарязани на кубчета, доматите, срязани на
четвъртинки, и обезкостеното месо. След сваряването на картофите яденето се смъква от огъня, добавя му се черен пипер и се посолява при нужда.
При сервирането се гарнира със ситно нарязан магданоз и резенче лимон.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар