Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Сарфалади със сос:


300 г. сарфалади, 2 лъжици мазнина, 3 лъжици препечено брашно, 
1 чаша вино, 2 домата, 2 скилидки чесън, 3-4 лисчета босилек, 
щипка мащерка или магданоз.


Нарязаните колбаси изпържете в мазнината и ги извадете. Сложете в мазнината брашното, виното, настърганите домати, чесъна и варете на тих огън, докато соса се посгъсти. Подправете го с босилек и мащерка или с повече ситно нарязан магданоз. Залейте колбасите. С този сос можете да поднесете и пържени кюфтета.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.