Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Кордон Бльо:


4 бр. пилешки гърди, 4 тънки резена шунка или филе,
60 г. сирене Ементал или кашкавал, 1 яйце, 1/2 ч.ч. прясно мляко,
2 ч.ч. галета, брашно, мазнина за пържене.


Почистените от кожата и костите гърди се разпъват и във всяко парче месо се слага по парче сирене, увито в шунка. Месото се увива стегнато, като сиренето остава отвътре. Може да се закрепи с клечки за зъби. След това се овалват в брашно, потапят се в смес от разбитите яйца с прясното мляко и най-накрая се овалват в галета. Запържват се до кафяво в силно сгорещено олио.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.